Návštěvnické centrum a vyhlídková lávka obory v Lánech

Předmětem projektu je návrh přestavby stávající hospodářské budovy.
InvestorLesní správa Lány, p.o. kanceláře Prezidenta republiky ČR
Stupeň projektuStudie

Budova se nachází v lesnickém areálu Nové Dvory, ležícím na severním okraji Lánské obory, na návštěvnické centrum a návrh lávky která jej propojí přes výběh zvěře se stávající vyhlídkovou terasou. Hlavní náplní návštěvnického centra bude muzejní expozice umístěná ve dvou horních patrech, v přízemí pak bude vstup a podpůrné provozy.

Lávka je navržena jako ladná křivka navazující na stávající vyhlídkovou terasu, vprostřed se rozšiřující do vyhlídky, procházející mezi stromy v sadu a plynule přecházející do terasy před vstupem do návštěvnického centra. Lávkou bude zároveň výběh nově rozdělen na dvě části: severní pro černou zvěř a jižní pro vysokou zvěř.

Autoři projektu:

Ing. Arch. Jiří Bartoň, Ing. Arch. Iva Jirsová, Ing. Libor Truhelka

Rozsah služeb Energy Benefit Centre:

  • Studie